Ε. Λέκκα


Το να πω ένα απλό ευχαριστώ, είναι σίγουρα πολύ λίγο μπροστά σε αυτό που νιώθω και εγώ και ο Αλέκος μου, για σένα Γιώργο μου. Αν δεν ήσουν εσύ δεν θα είχαμε στα χέρια μας το μικρό μας θαυματάκι!!! Ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω!!!

Είσαι ένας εξαιρετικός επιστήμονας, ένας καταπληκτικός άνθρωπος και πλέον καλός μας φίλος. Σε ευχαριστώ που ήσουν δίπλα μου και μου στάθηκες αυτούς τους δύσκολους μήνες!!! Δώσαμε μάχη και την κερδίσαμε Γιώργο μου!!!

Φλώρα Πανταΐζη


Ο Κος Μπάσιος είναι ένας απίστευτος και κορυφαίος γυναικολόγος αλλά πάνω από όλα είναι άνθρωπος. Είναι ο άνθρωπος κάθε γυναίκας, ξέρει ακριβώς πως να σου φερθεί και να είναι δίπλα σου από την αρχή μέχρι το τέλος.

Όταν ανέλαβε εμένα ήμουν έγκυος στο τρίτο μου παιδάκι, σε προχωρημένη εγκυμοσύνη και με ένα βαρύ ιατρικό ιστορικό λόγο του πολύ χαμηλού μου αιματοκρίτη, που σε όλη την διάρκεια της εγκυμοσύνης μου αναγκάστηκα να κάνω συνέχεια μεταγγίσεις αίματος, αφού η τιμή του είναι αρκετά τρομακτική. Για αυτό λοιπόν ο Κος Μπάσιος ξέροντας από τις προηγούμενες γέννες μου ότι θα προχωρήσουμε και σε αυτή με καισαρική τομή, μου είπε ότι για να πάμε για γέννα θα πρέπει να έχουμε μαζέψει πρώτα κάποιες μονάδες αίμα.

Η γέννα λόγω της σοβαρότητας της υγείας μου αλλά και των προηγούμενων καισαρικών, χρειαζόταν ιδιαίτερη προσοχή και σωστούς χειρισμούς, έτσι λοιπόν κράτησε αρκετές ώρες αλλά για να πω την αλήθεια μου δεν τις κατάλαβα και αυτό γιατί ο ιατρός μου συνέχεια μου μιλούσε και μου έδινε κουράγιο και δύναμη λέγοντάς μου ότι όλα πάνε πολύ καλά και σε λίγο θα συναντήσω τον γιόκα μου. Όπως και έγινε, στο τέλος με τον επαγγελματισμό και τη στήριξη του ιατρού μου όλα πήγαν καλά και μου χάρισε ένα υγιέστατο αγοράκι, χωρίς να χρειαστεί ούτε μισό γραμμάριο από ξένο αίμα, αφού με 26 αιματοκρίτη μπήκα και με 26 βγήκα. Μόνο που μετά από την γέννα μιλώντας με εμένα και τον άντρα μου, μας εξήγησε ότι αν θα θέλουμε να κάνουμε και τέταρτο παιδάκι θα πρέπει να το σκεφτούμε πάρα πολύ σοβαρά γιατί κάτι τέτοιο θα ήταν πολύ πιο επικίνδυνο και για μένα και για το μωρό, το σίγουρο όμως είναι ότι αν παίρναμε ποτέ την απόφαση με τον σύζυγό μου να κάνουμε και άλλο παιδάκι, έχοντας τον κύριο Μπάσιο ιατρό δεν θα φοβόμουνα καθόλου.

Γιατρούλι μου σε ευχαριστώ που ήσουν εκεί για μας, να σε έχει ο Θεούλης πάντα καλά.

Φλώρα.

Γεωργία Ζαββού


Ο Κος Μπάσιος είναι ένας εξαίρετος ιατρός, που πραγματικά δεν συγκρίνεται με κανέναν άλλον. Πρωταρχικός και μοναδικός του στόχος είναι το “ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΚΑΛΑ”, είτε αυτό αφορά κάποιο γυναικολογικό θέμα, είτε εγκυμοσύνη και γέννα. Έτσι λοιπόν είναι πολύ αυστηρός, πρώτα με τον εαυτό του και μετά με τις γυναίκες που παρακολουθεί, αλλά μπορεί να γίνει και καλός σου φίλος αν ακολουθείς πιστά τις οδηγίες του και προσέχεις την υγεία σου. Είναι δίπλα σου οποιαδήποτε στιγμή για να σου εξηγήσει, να σου αναλύσει, να σου επιστήσει την προσοχή και να σε καθησυχάσει όποτε χρειαστεί. Σε οποιοδήποτε γυναικολογικό θέμα είναι πραγματικά ο άνθρωπός σου, ξέρει πως να σου φερθεί, να σου σταθεί, να σου δώσει δύναμη και να σε επιβραβεύσει.

Η προσωπική μου εμπειρία ήρθε με την εγκυμοσύνη και την γέννηση της κορούλας μου, η εγκυμοσύνη μου ήταν από αρκετά καλή έως άριστη, παρ'όλα αυτά ο Κος Μπάσιος μου έκανε τόσους ελέγχους, που όποια γνωστή μου και να ρώτησα καμία δεν τους είχε κάνει στον δικό της ιατρό αντίστοιχα, λόγο αυτής του της προληπτικότητας διαγνώστηκε ένα μικρόβιο που υπήρχε κίνδυνος να περάσει στον μωράκι μου με την γέννηση του, έτσι λοιπόν με την αγωγή του ιατρού θεραπεύτηκα από αυτό πριν την γέννα. Στην γέννα είχαμε δύο επιπλοκές, μια που αντί το κεφαλάκι του μωρού να είναι στην ευθεία για να βγει είχε γυρίσει στο πλάι, με μεγάλο κίνδυνο για την υγεία του και μία που δεν με έπιασε καμία από τις δύο επισκληρίδιες αναισθησίες, λόγο του άγχους και του μεγάλου μου φόβου για το μωρό. Όταν λοιπόν το κατάλαβε αυτό ο Κος Μπάσιος, ήξερε ακριβώς τι έπρεπε να κάνει, αρχικά για να στηρίξει και να απομακρύνει τον άντρα μου από τον τοκετό γιατί δεν άντεχε πλέον να βλέπει και έπειτα να κάνει εμένα να βρω την δύναμη που πραγματικά δεν ήξερα ότι είχα, για να καταφέρει στο τέλος να φέρει στον κόσμο την μπεμπούλα μου με φυσιολογικό τοκετό και πάνω απ'όλα υγιέστατη.

Παρ'όλο που τις πρώτες ώρες μετά τον τοκετό έλεγα δεν πάω για δεύτερο, τώρα σε όποιον με ρωτήσει λέω ότι με τον ίδιο ιατρό πάω ξανά και χωρίς αναισθησία.

Γιώργο μου, σε ευχαριστούμε πολύ μέσα από την καρδιά μας,

Μπαμπάς, Μαμά και μπέμπα!!!

Χριστίνα Καπελιάνη


Ο γιατρός ανέλαβε την πρώτη μου εγκυμοσύνη, από αρχές 2014. Αποφασίσαμε να γεννήσω σε δημόσιο νοσοκομείο κ εκεί είχαμε την τύχη να γνωρίσουμε τον κ. Μπάσιο. Πολύ φιλικός, άμεσος & εξυπηρετικός. Φρόντιζε - και φροντίζει - να με βλέπει & να με διευκολύνει σε ό,τι χρειαζόταν όποτε πηγαίναμε στην Αθήνα (μένουμε επαρχία).

Εκτίμησα ιδιαίτερα το ότι ήταν καθησυχαστικός & ξεκάθαρος όταν έλυνε τις απορίες μας αλλά κ τη ώρα του τοκετού, ο σύζυγος ένιωθε ήσυχος κ σίγουρος απ'την ενημέρωση που είχε σε όλη τη διάρκεια. Και παρά την επιπλοκή που προέκυψε στο τέλος, όλα πήγαν καλά.

Ευχαριστούμε γιατρέ μας!

Μαρία Δήμα


Αγαπητέ κύριε Μπάσιο,

Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε θερμά για το ενδιαφέρον και την προσοχή που δείξατε κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, η συνεχή παρακολούθηση και φροντίδα που δεχτήκαμε μας έκανε να νιώσουμε σιγουριά και ασφάλεια για την ομαλή εξέλιξη της κύησης.

Παρ’  όλες τις ιατρικές δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε κατά την διάρκεια του τοκετού, χάρη στην άρτια επιστημονική κατάρτιση και την εμπειρία σας, καταφέραμε να φέρουμε στον κόσμο με φυσιολογικό τοκετό ένα υγιέστατο μωράκι.

Οι γονείς,
Δήμα Μαρία, Μούκας Άγγελος