
Καφές και εγκυμοσύνη: Τι πρέπει να προσέχουμε!
10/05/2016
Εξωσωματική Γονιμοποίηση & Mini-IVF: Άρθρο στο Saronic Magazine
08/06/2016Μια νέα μελέτη έρχεται να αναδείξει τα πλεονεκτήματα της κατανάλωσης σολομού (και) κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
Σύμφωνα με τη σχετική έρευνα, η οποία συντονίστηκε από τον Philip Calder, Καθηγητή στο University of Southampton, και παρουσιάστηκε στο πρόσφατο Experimental Biology Congress στο San Diego, τα παιδιά που γεννιούνται από μητέρες που έτρωγαν σολομό όσο ήταν έγκυες έχουν λιγότερες πιθανότητες να διαγνωστούν με άσθμα σε σύγκριση με τα παιδιά όσων γυναικών δεν έτρωγαν σολομό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους.
Η έρευνα βασίσθηκε στην παρακολούθηση μιας ομάδας γυναικών, οι οποίες έτρωγαν σολομό 2 φορές της εβδομάδα από την 19η εβδομάδα κύησης, ενώ τα παιδιά που γεννήθηκαν υποβλήθηκαν σε σχετικό αλλεργικό τεστ, μια φορά στους 6 μήνες και άλλη μια μεταξύ 2 και 3 ετών. Στη συνέχεια, τα αποτελέσματα αυτά συγκρίθηκαν με αυτά ενός control group γυναικών, οι οποίες δεν κατανάλωσαν σολομό όσο ήταν έγκυες.
Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το σχετικό άρθρο για το πώς σχετίζονται σολομός και εγκυμοσύνη εδώ.