Εξυπηρέτηση Ασφαλισμένων
02/02/2017
Τα αντισυλληπτικά χάπια μπορούν να προστατεύσουν από συγκεκριμένα είδη καρκίνου για δεκαετίες!
24/04/2017

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη που διηύθυνε η Lisa Underwood (University of Auckland), η εγκυμοσύνη των γυναικών συνδέεται με σημάδια κατάθλιψης στους άντρες συντρόφους τους.

Η συγκεκριμένη μελέτη διερεύνησε την ύπαρξη συμπτωμάτων κατάθλιψης, πριν (ADS: Antenatal Depression Symptoms) και μετά (PDS: Postnatal Depression Symptoms) τη γέννα, σε 3.523 άνδρες, οι οποίοι εξετάστηκαν – μέσω συνέντευξης – τόσο στο 3ο τρίμηνο της εγκυμοσύνης των συντρόφων τους όσο και 9 μήνες μετά τη γέννηση του παιδιού τους.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, το 2.3% των συμμετεχόντων παρουσίασε αύξηση στα ADS συμπτώματα, ενώ ένα 4.5% παρουσίασε αύξηση στα PDS συμπτώματα, με τη μέση ηλικία των ανδρών να είναι τα 33 χρόνια (κατά τη διάρκεια της συνέντευξης μετά τη γέννα).

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα αυξημένα συμπτώματα κατάθλιψης των ανδρών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης των συντρόφων τους συνδέονται με το στρες και τα μέτρια έως κακά επίπεδα της υγείας τους, ενώ, μετά τη γέννηση των παιδιών τους, η αύξηση των σχετικών συμπτωμάτων κατάθλιψης συνδέεται, κυρίως, με την απουσία σχέσης με τη μητέρα, τα μέτρια έως κακά επίπεδα υγείας και την ανεργία.

Η συγκεκριμένη μελέτη αποτελεί μια καλή αφορμή για να μελετηθούν και να αξιολογηθούν περαιτέρω τα συμπτώματα κατάθλιψης που αφορούν όχι μόνο στις νέες μητέρες (στις οποίες είχαν επικεντρωθεί, μέχρι σήμερα, οι σχετικές έρευνες) αλλά και στους νέους πατέρες, καθώς έχουν και αυτοί να παίξουν ένα σημαντικό ρόλο στη σωστή ανάπτυξη του παιδιού.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τη συγκεκριμένη έρευνα, εδώ.